Vrienden van ’t Pakhuus

Peter Bongaards

Op het gebied van vis kun je Peter Bongaards gerust een begrip noemen. Met zijn twee winkels “De Texelse Visspecialist” en “De Oude Vismarkt” biedt hij altijd een ruim assortiment aan verse vis en weet zowel de lokale bevolking als toerist hem goed te vinden. Daarnaast levert hij aan het overgrote deel van de horeca op het eiland, waaronder natuurlijk ook aan Restaurant ’t Pakhuus.

Alle vis, schaal- en schelpdieren die je in ’t Pakhuus vindt, worden geleverd door Peter en zijn team. Door de zeer nauwe samenwerking met ’t Pakhuus leveren zij 7 dagen per week vis en garanderen wij dat de vis op u bord verser dan vers is!   

Herman Blom en Frido Boom

Deze ruwe zeemannen zijn door de wol geverfd. Met hun jarenlange ervaring, gecombineerd met een goede dosis humor nemen ze je mee op avontuur op de TX10 en TX20. Tijdens de tocht delen ze hun enorme kennis over de Waddenzee graag met je en wordt er gevist op garnalen. Het is altijd weer spannend wat er nog meer in de netten terecht komt.

Natuurlijk worden de garnalen afgekookt en wordt er uitgelegd hoe je de garnalen pelt. Verser bestaan niet! De liefhebber krijgt ook een zakje mee voor thuis. Een aanrader voor jong en oud, en iedere keer weer een genot om deze tocht te maken.

Jaap Dros

Onlangs nog verschenen in “Landleven” en in het televisieprogramma “Binnenstebuiten” en met recht een BT-er (Bekende Texelaar) te noemen. Wie Jaap niet kent van de tijd waarin hij lesgaf aan de plaatselijke middelbare school, kent hem wel van zijn muziek. Iets minder bekend is dat Jaap een prachtige boomgaard van 3 hectare heeft waarin hij onbespoten noten en allerhande fruitbomen heeft staan.

Deze “luie teler” zoals hij zichzelf noemt levert ’t Pakhuus allerhande fruit waaronder walnoten, hazelnoten maar in het seizoen ook de minder bekende maar heerlijke moerbei. Daarnaast had ’t Pakhuus vorig jaar de primeur met zijn eigengemaakte appelsap waar geen smaak-, kleur- of geurstoffen aan toegevoegd worden.

Bert en Meina Keijser

Al ruim 25 jaar timmert de familie Keijser aan de weg met hun asperges. Inmiddels geroemd door velen en een ware Texelse delicatesse! De kennis werd destijds in Limburg opgedaan maar op Texel in de praktijk gebracht. De zilte grond op het eiland zorgt voor een prachtige zachte en malse asperge die ook landelijk steeds meer bekendheid krijgt. Geen verrassing dus dat deze asperges in de Texelse horeca gretig aftrek vinden.
Daarnaast geeft de sympathieke Bert Keijser ook rondleidingen in het seizoen waarbij u met hem de aspergevelden ingaat en organiseren zij jaarlijks een aspergediner op de aspergeboerderij dat altijd helemaal uitverkocht is.

Martin & Karina Zeeman

Vanaf 2007 verwierf Martin al bekendheid als “De Tesselse Oesterman” en stond hij op menig markt en feest op het eiland. Daarnaast organiseerde hij samen met zijn vrouw Karina workshops en   schreven zij samen het boek “Oesters & Meer”. Tijdens hun oesterfeestjes werd gevraagd of ze ook andere hapjes konden verzorgen, zo ontstond het idee voor hun winkel Smakelijk & Meer.

Inmiddels weten fijnproevers de winkel goed te vinden en met altijd een verrassend en origineel assortiment kan iedere “foodie” daar zijn/haar hart ophalen. In ’t Pakhuus vindt u dan ook regelmatig de heerlijkheden van Martin & Karina.

Anton Witte

Sinds 1981 wordt op boerderij Wezenspyk, op ‘het oude land van Texel’, kaas gemaakt.
Eigenaar Anton Witte begon met het maken van een klassieke Texelse boerenkaas. Later breidde hij zijn assortiment uit met de beroemde Texelse schapenkaas en een fantastische geitenkaas. Inmiddels zijn de Texelse kazen van Wezenspyk niet meer weg te denken en dragen ze het keurmerk “Echt Texels Product”. Dat Anton zijn kazen van hoge kwaliteit zijn, is ook internationaal opgevallen want hij valt regelmatig in de prijzen.

Ook vindt je zijn kazen regelmatig terug in restaurants door heel Nederland. Natuurlijk heeft ook ’t Pakhuus altijd meerdere van deze Texelse pareltjes op de kaaswagen liggen!

Kees Groenewoud

Vroeger werd er gebruik gemaakt van aardappels om te stoken. Met dat in hun achterhoofd stapten Kees en Jaco naar Arnold Langeveld van Hoeve Nieuw Breda, die meteen enthousiast was. Uit de samenwerking die volgde ontstond de basis voor de dranken van Stokerij Texel.

Na het succes van onder andere de TX Gin werd het assortiment al gauw uitgebreid. Zo verwachten zij dit jaar een Ocean Aged TX Gin: een exclusief recept dat wordt gelagerd op refurbished Franse eikenhouten rode wijn vaten die met het zeilschip Tres Hombres worden vervoerd naar de andere kant van de oceaan en weer terug. Deze wijze van lageren zorgt voor een unieke uitgebalanceerde en volwassen smaak.

’t Pakhuus serveert de TX Gin als aperitief, een prachtig glas om de avond mee te beginnen!

Jacque Brouwer

Jacque is één van Texels best bewaarde geheimen. Deze van oorsprong Amerikaanse is een ware specialist in eetbare bloemen. In haar eigen grote tuin verbouwd, ontdekt en experimenteert zij het hele jaar door met bloemen, kruiden en allerhande groenten. Regelmatig weet zij de chefs van ’t Pakhuus te verrassen wanneer zij met haar bakjes vol prachtige en heerlijke bloemen binnenkomt. Haar bloemen worden gekweekt met liefde en dat zie en proef je!