Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Zuid Afrika

Zuid-Afrika Wit

Blaashoek Chardonnay * 2016
Blaashoek, Western Cape
100% Chardonnay
Bloemig, steenfruit en citrus in de smaak met enkele kruidige accenten. Door de levendige zuurgraad een prachtig gebalanceerd glas wijn met een aangenaam lange afdronk
24.50

Idiom Viognier *** 2013
Bottega Family Wines, Stellenbosch
100% Viognier
Intens strogeel van kleur. De geur is open en expressief, met verfijnde tonen van bloemen, abrikoos en lichte vanille. In de smaak gaan de bekende Viognier-aroma's van bloemige abrikoos subtiel samen met elgant hout en onverwacht fijne zuren. Zowel fermentatie als rijping, gedurende 12 maanden op barriques van Frans eikenhout. Een heel bijzondere wijn!
51.50

Jean Daneel 'Signature' Chenin Blanc *** 2015
Jean Daneel, Western Cape
100% Chenin Blanc
Dit is werkelijk een van de beste Chenin Blancs uit de Kaap, meer nog uit de hele wereld! Jean Daneel puurt zijn fruit enkel en alleen uit oude, unieke wijngaarden met een zeer laag rendement. Prachtig bij rijke visgerechten...en kaas!
82.50

Zuid-Afrika Rose

Laibach 'The Ladybird' ** 2016
Westkaap, Zuid Afrika
Cabarnet Sauvignon, Chenin Blanc, Merlot & Pinotage
Het fruit komt van vier verschillende druivenrassen en wijngaarden, de samenstelling blend blijft een " winemakers secret". Toch herkennen we hier de hand van Francois van Zyl die graag de klassieke wereld verenigd met Zuid- Afrikaanse druif en terroir. De druiven zijn op ideale rijpheid geplukt waarbij de gedachte is frisheid de hoofdrol te laten spelen. Daarnaast is de alcoholgraad bewust op laag niveau gehouden. Lichte zalmroze kleur met een complexe neus van aardbei en tropisch fruit. Op het pallet een explosie van frisse tonen met ondersteunend primair fruit gevolgd door een heerlijk frisse, zuivere afdronk.
24.50
Magnum 47.50

Zuid-Afrika Rood

Bloemfontein * 2016
Pinotage/Shiraz
Een coulis van rode vruchten en een lichte peperigheid verleiden je vrijwel direct om deze sappige fruitbom te proeven. Dit glas wijn drinkt vlot weg en kan je gewoon zo degusteren of bij een huiselijk bord pasta of een stukje varkensvlees.
34.50

Rijk's "Touch of oak" *** 2013
Rijk's Private Cellar, Tulbagh, Coastal Region
100% Pinotage
Mooie donkerrode kleur. Royale geur van fruit als pruim, kers en aardbei, ook iets eiken. Goede voortzetting van het fruit in de smaak, die verder vol en elegant is, opnieuw bescheiden eiken, sappig, iets kruiden met in de afdronk vriendelijke tannines.
48.50

Laibach 'The Ladybird' Organic Red ** 2014
35% Merlot, 31% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 14% Petit Verdot & 5% Malbec
‘The Ladybird’ is de ‘signature organic’ wijn van het kleine domein Laibach. De wijn is een Bordeauxachtige blend en wordt gemaakt met zo weinig mogelijk interventie. Bedoeling is om aan te tonen wat de unieke rode ondergrond van deze wijngaard aan de Simonsberg-Stellenbosch kan produceren. Hij verblijft gedurende 15 maanden op Franse eik alvorens de botteling. Intens donkere kleur. In de neus een mix van specerijen, fijn rood fruit en een tikje leder. In de mond complex en mooi evenwichtig, vrij klassiek en mooie frisheid. De afdronk is lang en de tannines, die samen met de mooie concentratie een goede evolutie garanderen, zijn van de zachte aard. Stijlvol.
59.50

 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen