Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Verenigde Staten van Amerika

Verenigde Staten van Amerika Wit

Pinot Grigio ** 2014
Charles Smith, Columbia Valley
100% Pinot Grigio
De Italiaans geïnspireerde Grigio komt van de Evergreen wijngaard.
De nabijgelegen rivier brengt er verkoeling waardoor de wijngaard Pinot Gris voortbrengt met een uitzonderlijke balans tussen mineraliteit en aciditeit.
Heerlijk sappig en rond in de mond en afdronk. Top bij oesters, Sint Jakobsschelpen en heilbot.
61.50

Chardonnay *** 2014
Neyers, Carneros
100% Chardonnay
De ‘Carneros District’ Chardonnay is afkomstig van drie prachtige wijngaarden in het koele deel van Carneros, in de buurt van de Baai van San Francisco. De kleine druiven zijn bijzonder smaakvol en zorgen voor een wijn met grote concentratie. In tegenstelling tot de cuvée Neyers ‘304’ wordt deze wijn opgevoed op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuw. Prachtige, mooi boterige en full bodied klasse-Chardonnay met de juiste balans finesse, fruit en hout.
104.00

Sixto Frenchman Hills *** 2014 
Charles Smith & Leighton, Columbia Valley
100% Chardonnay
Je ruikt de geur van regenwoud, sushi rijst en rivierstenen, wow! Fantastische finesse krachtig en een afdronk die heel lang blijft hangen.
120.50


Verenigde Staten van Amerika RoodK Vintners 'Northridge' Merlot *** 2011 
Charles Smith, Columbia Valley
100% Merlot
“It will put a smile on anyone’s face over the coming 7-82 years”. Deze quote van Robert Parker dekt direct de lading bij de omschrijving van deze wijn die hij met 94 punten waardeerde. Charles zelf noemt het een klassieke Merlot, opmerkelijke woordkeuze van een wijnmaker die verre van klassiek denkt. Een 100% Merlot, “Single Vineyard”  afkomstig van “Northridge”. Northridge is gelegen net boven het stroomgebied van de Washington River en rijk aan kalk en ijzer. Houtgebruik bestaat uit een periode van 22 maanden op 60% nieuw eiken vat. Aroma’s als grafiet, cacao poeder, melkchocolade en espresso voeren de boventoon in deze soepele Merlot met zachte rijpe tannine’s. Geen scherpe randen maar sterke concentratie met fluweelzachte structuur. Uiteraard een parel die lang in de kelder mag, maar ook op jonge leeftijd zeer vel drinkplezier geeft. 
117.00


 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen