Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Italië

Italië WitIl Coroncino Verdicchio Superiore ** 2017
Fattoria Coroncino, Marche
100% Verdicchio
Licht strogele kleur. De open geur geeft verfijnde aroma's van fris wit fruit op een subtiel rijpe, boterige ondertoon. In de mond krijgen de karaktervolle aroma's lichtvoetig tegenspel van frivole zuren, die de wijn heerlijk verteerbaar maken. Een complexe Verdicchio met elegantie.
40.00

Soave Classico ** 2017
Allegrini, Veneto
 Garganega & Chardonnay
Fruitig, in de neus aroma's van bloemen en delicate citrus tonen, levendig, expressief, rijke en complexe fruittonen, goed in evenwicht met een opvallende lange finale.
58.00


Vie di Romans 'Vieris' Sauvignon Blanc *** 2015
Vie di Romans, Isonzo Friuli
100% Sauvignon Blanc
Meester wijnmaker Gianfranco Gallo bewijst hier dat Sauvignon Blanc en fijn hout wel degelijk samengaan… Maar dan wel met vaten van de beste tonnellerie ter wereld Darnajou (ook leverancier van oa Ch Petrus). Prachtige combinatie mineraliteit, terroir, gul fruit en massa’s finesse. Wederom top!
105.00
Réhoboam 5 Liter 675.00
(Fantastisch voor een groep vanaf ongeveer 12 personen)Italië Rood


Barbera d'Alba DOC
** 2016
Guidobono Roero, Piemonte100% Barbera
Tenuta Guidobono is een fiere ambassadeur van de Roero regio in Piemonte. Het kleine domein nestelt zich in het hartje van de Roero en kan terugblikken op een serieuze traditie in wijn. De wijngaarden van het 35ha grote domein spreiden zich over verschillende dorpjes, en prijken allen tegen de heuvels van het mooie glooiende landschap. Guidobono scoort wat rood betreft naast zijn uitmuntende, bijzonder aristocratische Barolo eveneens met enkele schitterende Barbera’s. Wijnen met prachtige fruitconcentratie in combinatie met veel elegantie. De lijn bij Guidobono is duidelijk: fijn, elegant, mooi zacht en geraffineerd.
51.50

Chianti Classico Riserva *** 2015
I Sodi, Gaiole, Toscane
Sangiovese, Canaiolo Nero
Diep donkerrood van kleur, met een direct open neus van kersen, rozemarijn, salie en wat leer, met in de afdronk een klein pepertje. Een mooie, gulle wijn met een middellange afdronk. De wijn heeft kort hout gehad, maar blijft soepel en behoudt zijn body.
62.50

Pinot Noir * 2012
Podere Ruggeri Corsini, Piemonte
100% Pinot Noir
De wijn heeft een intense, licht ontwikkelde granaatrode kleur, glanzend en mooi transparant. In de geur geeft de wijn een spannend complex van frisrijpe kersen, vegetale en aardse aroma's. De smaak is in de aanzet heerlijk sappig, waarin het verse rode fruit mooi uitkomt. Direct na de aanzet ontstaat er een uitgebalanceerd spel van frisse zuren, milde tannines, primair fruit en rijpingsaroma', die lang blijven nagalmen in de afdronk.
Om optimaal te genieten van deze wijn is het aan te raden de wijn vooraf te karafferen. Dit betekent tegelijkertijd dat de wijn in de komende jaren nog mooier zal worden!
69.00

Barolo *** 2013
Enrico Serafino, Piemonte

100% Nebbiolo
De Nebbiolo druif in beste vorm: met een bijzondere geur van rozen, leer en tabak. Veel smaak met duidelijke tannines en zwart fruit. Geen doordrinker maar een match bij wildgerechten of zeer rijpe kazen.Een rijke, complexe en robuuste wijn, een perfecte harmonie tussen druivenras, terroir en gebruik van houtlagering.

99.50

Brunello di Montalcino *** 2013
La Serena, Toscane
100% Sangiovese

Complexe en uitgesproken neus met rood en donker fruit, specerijen en pure chocolade. In de mond krachtig met veel mooie rijpe tannines, zwoel fruit en kruidig hout. Zeer lange afdronk
110.50


Amarone della Valpolicella ** 2013
Agricola Cottini, Valpolicella

Corvina, Rondinella & Molinara
Amarone della Valpolicella, op basis van hoofdzakelijk Corvina, is de koning van de regio. Voor de Cottini familie is deze wijn de trots van het kleine wijndomein. De druiven drogen na de oogst, zoals gebruikelijk voor Amarone, op houten rekjes. Daarna wordt een zo eenvoudig mogelijke vinificatie toegepast om zoveel mogelijk authenticiteit te garanderen.
Grote plus in deze Italiaanse topper is dat de wijn een prachtig evenwicht houdt tussen fruit, concentratie en finesse

147.00

Magnum 290.00

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen