Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Duitsland

Duitsland Wit

Schumann Weissburgunder ** 2016
Schumann-Naegler, Rheingau
100% Weissburgunder
Bleekgeel van kleur. De geur is fris en licht, met aroma's van appel, peer met heel licht exotisch randje. In de smaak gaan deze aroma's mooi samen met mooie zuren die ook een heel klein prikkeltje op de tong geven.
34.50

Weingut Winter Silvaner ** 2014
Weingut Winter, Rheinhessen
100% Silvaner
Een Silvaner met aantrekkelijke aroma’s van bloemen en wit fruit in de neus, rond en sappig met gematigde zuren en fijne minerale tonen in het verlengde. Een heuse allrounder! 
45.50

Weingut Claes Spätburgunder Blanc de Noir Trocken 'Trittenheimer Altärchen ** 2016
Weingut Claes Schmitt, Mosel
100% Spätburgunder
Schitterende blanc de noir, witte wijn van de spätburgunder druif. Heerlijke rondeur met zachte tonen van rozenbottel. Sappig met opnieuw een prachtige minerale ondertoon en weelderige zuren. Super in balans met veel spanning.
44.50

Weingut Winter Riesling ** 2016
Weingut Winter, Rheinhessen
100% Riesling
Met meer dan 55% aanplant is Riesling de belangrijkste druivensoort op het domein. Stefan Winter heeft een eigen stijl van vinificatie, waarin hij de druif, terroir en de traditie respecteert en aanvult met een ‘fun-factor’! Als je het ons vraagt, een grootse stijl, net zoals je dat ziet bij bepaalde topchefs, die hun signature aan een gerecht geven.
46.50

Weingut Claes Sauvignon Blanc Trocken 'Trittenheimer Altärchen'  ** 2015
Weingut Claes Schmitt Erben, Mosel
100% Sauvignon Blanc
De Duitse Moezel is de bakermat van elegantie, finesse en rijke mineraliteit. Natuurlijk is het merendeel van de productie toegespitst op de mooie Riesling, typisch voor deze regio. Maar wijnmaker Niko Schmitt maakt hier ook deze unieke Sauvignon Blanc. Weelderige tonen van witte perzik afgewisseld met kruisbes. Ragfijne zuren met een minerale toets. Een ware trouvaille in deze bijna vergeten regio.
52.50

Oliver Zeter Fumé Sauvignon Blanc ** 2016
Oliver Zeter, Pfalz
100% Sauvignon Blanc
Van de beste wijngaarden en gemaakt van zeven verschillende Sauvignon Blanc klonen. Het sap kwam onmiddellijk na de oogst in nieuwe eiken vaten, waar het spontaan was gefermenteerd. Het resultaat is een mineraal en complexe wijn met frisse zuren, structuur en lengte. Typische aroma’s van kiwi en kruisbessen, met extra licht, rokerige smaak van het hout. Een van de meest interessante Duitse Sauvignons.
68.50

Weingut Claes Jungheld Riesling Trittenheimer Apotheke / Feinherb *** 2015
Weingut Claes Schmitt Erben, Mosel
Riesling, Sauvignon Blanc
De Grosses Gewächs, de Grand Cru! Fenomenaal, 75 jaar oude stokken op een haast onbegaanbare wijngaard met metershoge rotsen van leisteen. Het absolute paradepaardje van het weingut. Een absolute terroir wijn van een bijzondere slechts te voet te bereiken wijngaard. Grote klasse!
70.00
2016, 3 liter 280
2016, 6 liter 560


Weingut Winter K Riesling 2013 20th Anniversary
Weingut Winter, Rheinhessen
100%riesling
Stefan Winter: ‘The -K- Riesling is something very special for me. The -K- staat voor KLOPPBERG. Een wijngaard locatie, sinds vintage 2014 geclassificeerd als VDP Grosse Lage, en geeft een van onze 3 Grand Cru wijnen voor ons. 
Een fantastische Riesling! Zeer smaakvol en echt te gek om te drinken.

85.00
3 Liter 340


Duitsland Rood


Tapps Red 'by Oliver Zeter'** 2015
Olivier Zeter, Pfalz
50% Merlot & 50% St. Laurent
In tegenstelling tot de klassieke Spätburgunder wordt voor Tapps gewerkt met Sankt Laurent en Merlot. Beide druiven afkomstig van verschillende wijngaarden en bo-demsoorten geven prachtig hun specifieke eigenschappen weer met als overeen-komst rijke fruittonen als blauwe bes, rijpe kersen en braam. Heerlijke gulle smaken, een genot om te drinken.
44.50
Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen