Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

ChampagnePommery Brut Silver Royal Champagne
Vranken Pommery
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Pommery heeft de Champagne met de aanduiding ‘Silver’ speciaal gecreëerd voor de combinatie met de maaltijd, dus als bijzondere gastronomische champagnes. Om dat gastronomische accent te geven, heeft de wijn een half jaar langer op fles gerijpt, dus in totaal maar liefst 42 maanden. Daardoor komt hij wat voller en gerijpter over. Tegelijk is gekozen voor een lagere dosage, dus is hij wat droger van karakter dan de Brut Royal, voor een maaltijdwijn een belangrijke eigenschap. Ook is de druivenselectie strikter dan voor de Brut Royal. Het is in dit geval een selectie uit de twintig beste crus die Pommery tot zijn beschikking heeft. Het accent ligt op de chardonnay met 45%, gevolgd door de pinot noir (35%) en tenslotte 20% pinot meunier, voor de rondeur. Het is een een wijn op die frisheid combineert met complexiteit. In alle opzichten een Champagne met grote gastronomsiche mogelijkheden!
80.00

Ruinart 'R' Brut ***
60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Een geweldige Champagne met complexiteit en aardse tonen, maar ook rode bes en vanille komen in deze prachtige blend terug. De Champagne krijgt zijn mooie smaak door toevoeging van 15% uit reservewijnen van maximaal 7 jaar oud en heeft minstens 3 jaar gerijpt in de kelders van dit oudste bestaande Champagnehuis.
95.00

Barons de Rothschild Blanc de Blancs ***
100% Chardonnay
Heldere goudgele kleur. Uiterst verfijnde mousse. Aangenaam delicate geur met fraaie citrustonen, maar ook brood en amandel. Volle zuivere inzet, schoon, zeker intens, naast romige tonen een zeer plezierige balans tussen frisse zuren en rijp wit fruit. De afdronk is zeer aangenaam , verfijnd met een aanhoudende milde frisheid.
135.00

Dom Perignon Vintage 2006 ***
In de Champagne van Dom Pérignon Vintage 2004 ontwikkelen zich aroma’s van amandel en cacaopoeder geleidelijk tot wit fruit met een vleugje gedroogde bloemen. Klassieke geroosterde tonen zorgen voor een volle afronding en getuigen van een complete rijping. Dom Pérignon Vintage 2006 heeft een precisie, is donker en uitgesproken. De volle smaak blijft lang hangen met uiterste elegantie en eindigt met een sappige, kruidige noot.
295.00

Louis Roederer Cristal 2007 ***
De Cristal champagne van Louis Roederer is de uitermate exclusieve champagne welke alleen in de beste jaren wordt gemaakt. Ooit speciaal gemaakt voor het Russische Tsarenhof, nu gewaardeerd door liefhebbers wereldwijd.Helaas uitermate schaars. De 2007 Cristal van Louis Roederer is een blend van 55% pinot noir en 45% chardonnay welke ruim 5 jaar heeft mogen rijpen.
De Roederer's Brut Cristal heeft een neus van frisse appel, venkel en komkommer. De champagne is uitermate verfrissend en zeer prettig perlage zoals je die van een top champagne mag verwachten. Fraaie geuren van kamperfoelie, amandel en vanille. De 2007 Cristal van Louis Roederer is uitzonderlijk evenwichtig, verfijnd en uitbundig welke met de jaren alleen maar zal verbeteren.
345.00


Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen