Visrestaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild

Australië

Australië Wit


L.A.S. Vino Chenin Blanc on Chardonnay *** 2017
L.A.S. Vino, Margaret River
87% Chenin Blanc, 10% Chardonnay, 3% Viognier
Deze Chenin Blanc krijgt ziltigheid mee van de zee vanuit de nabijgelegen Oceaan. Tevens proeft u het graniet van de grond waarop de druiven zijn verbouwd. In de smaak verse appel, peer en bloemen die de rauwe elementen in de wijn samenbrengen. Van deze wijn zijn slechts 1500 flessen van 500 ml gemaakt, compleet ongefilterd!
500 ml 89.00


L.A.S. Vino Chardonnay 'Wildberry Springs' *** 2017
L.A.S. Vino, Margaret River
100% Chardonnay
Een unieke wijngaard in het hart van Willyabrup (Wildberry Springs). Met de hand geplukte druiven, koud geperst en natuurlijk gefermenteerd in een combinatie van Franse eiken- en kleivaten, waarbij de wijn gedurende 13 maanden een malolactische gisting (
een proces in het maken van wijn waarbij appelzuren in melkzuren en koolstofdioxide worden omgezet) ondergaat.
116.50
Australië Rood


Merlot ** 1999
Fire Gully, Margaret River
100% Merlot
Fire Gully is de fabrikant van deze Merlot; een prachtige rode wijn uit West-Australië met de beste Merlot druiven uit het wijnjaar 1999. 
Zachtfluweel met heel veel klasse, met tannines die houtachtig zijn en een hint van Amaretto hebben. 
In de smaak wat koffie-achtig met een klein beetje chocolade. Een zeer bijzondere wijn.
85.50

'Isolation Ridge' Shiraz *** 2013
Frankland Estate, Frankland River
100% Shiraz
Bijzonder diepe robijnrode kleur. Sensuele geur van cassis, inkt en wat bittere chocolade. Nadien volop bosbes in de smaak, met extra chocoladecrème en wat wildtoetsen. De ragfijne zuren bewaren de frisheid in de wijn en de rijpe tannines geven de nodige structuur. Een prachtige West-Australische Shiraz! 
90.00

L.A.S. Vino Pirate Blend *** 2016
L.A.S. Vino, Margaret River
55% Touriga Nacional, 35% Tinta Cão, 10% Souzão
Een unieke en bijzondere wijn met Portugese druivenrassen waarmee de wijnmaker jaarlijks experimenteert om een zo mooi mogelijke wijn te creëren. 
In de geur een rijk pallet van gedroogd fruit, vijg, pruim, zwarte olijf en braam.Een diepe smaak die evengoed zijn frisheid behoudt met fijne zuren en zachte tannines. Een lange en zachte afdronk!
116.50

Noon Eclipse *** 2003 
Noon, Mc Laren Vale
65% Grenache, 35% Shiraz
Dit piepkleine familiedomein van Master of Wine Drew Noon is van het allerhoogste niveau van wijnmaken dat je in Zuid-Australië vindt. 
Zijn Eclipse (65% Grenache en 35% Shiraz) is zijn basiscuvée maar vergis u niet: dit is súpergeconcentreerde fruitmaterie! De wilde neus ontploft van rode bessen en zadelleer en evolueert elke minuut door het zuurstofcontact. 
De smaak is vol maar toch zacht met zachte tannine en mondt uit in een middellange afdronk met een klein aangenaam bittertje.
154.50

 

 

Wijnindicatie: * lichte , ** rijke , *** krachtige wijnen