restaurant 'T PAKHUUS
Haven 8, Oudeschild, Texel

Likeuren


LikeurenDrunkenmonkey DMC 25 Limoncello
Een prachtige handgemaakte én Nederlandse Limoncello!
De Limoncello viel tijdens de IWSC maar liefst tweemaal in de prijzen: zij wonnen de IWSC Gold Outstanding award met 98 punten en tevens de IWSC Liqueur Trophy 2019. De DMC heeft een lager alcoholpercentage van 25% en heeft door de toevoeging van citroensap een iets zuurdere smaak dan de klassieke Limoncello. Ook wordt er aan deze Limoncello zo min mogelijk suiker toegevoegd  en ook geen stabilisatoren waardoor de smaak eerlijk en puur blijft. Gekoeld en met veel ijs geserveerd een heerlijke doordrinker tijdens de zomerdagn of na uw diner!
7.50


Chartreuse Verte
De productie van Chartreuse wordt al eeuwen overzien door de Carthusian Monks in Frankrijk, een likeur met geschiedenis dus. De naam van de likeuren zijn dan ook vernoemd naar deze monikken als eerbetoon.Chartreuse Green is populairder dan de gele variant, gemaakt van maar liefst 130 verschillende kruiden, planten en bloemen die in de Alpen groeien en in een harmonieuze balans zijn gebracht door de monniken. Deze groene variant heeft intense smaken en aroma’s van bloemen en kruiden met subtiele hints van kruidnagel, citrus, tijm, kaneel en rozemarijn.
5.00

Grand Marnier Cordon Rouge
De ronde gecompliceerde bittere sinaasappelsmaak dankt de cognac aan de te snel geplukte, nog niet rijpe, sinaasappelen uit Curaçao. De schillen worden in een laag alcohol gelegd, waarna er een trage rijping in vaten van eikenhout plaats vindt.
5.00

Drambuie
De smaak van Drambuie wordt bepaald door geselecteerde gerijpte malt whisky's te mengen met kruiden, specerijen en honing. Een complete in balans zijnde whisky-likeur die zich onderscheidt door niet alleen zoet maar ook enigszins kruidig te zijn.
5.00

Bocca da Fuoco Limoncello
Tijdens een diner van de twee Amsterdamse vrienden Jelle van Egmond en Clemens van Vuurde kwam, na wat grootspraak, het idee om een eigen Limoncello te maken. De ondernemende heren lieten het echter niet bij woorden maar zijn op verzoek aan de slag gegaan en zodoende ontstond de Bocca da Fuoco, vertaald "mond van vuur". Het resultaat mag er zijn: enorm lekkere en vriendelijke Limoncello die een fantastische balans heeft tussen fris en zoet! 't Pakhuus serveert deze veelbelovende en exclusieve drank als één van de 4 restaurants in Nederland aan wie de heren leveren. Heerlijk na uw diner, vergezeld met een kopje espresso... U waant zich in Italië!
5.00

Licor 43
De Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten die samen een unieke smaak opleveren. Onder meer het sap van citrus en andere vruchten en extracten van aromatische planten, zoals vanille, geven de Spaanse likeur haar ondefinieerbare geur en smaak. Tot op de dag van vandaag kent niemand het eeuwenoude recept en wordt de likeur uitsluitend in het Spaanse Cartagena geproduceerd.
5.00

Cointreau
Cointreau is een sinaasappellikeur en ontstond in het jaar 1849. Cointreau heeft een zeer natuurlijke, aromatische smaak, zonder erg zoet te zijn. Cointreau is heerlijk om puur te drinken.
5.00

Disaronno Amaretto
Een jonge schilder uit de school van Da Vinci werd geïnspireerd door de schoonheid van een jonge weduwe in het dorpje Saronno. Hij schilderde “De fresco of the Madonna” in een kerk in Saronno (waar de beschildering vandaag de dag nog te zien is) Als dank hiervoor creëerde de weduwe een amber liqueur. De familie Reina herontdekte het oude recept in 1525. Van generatie op generatie is het overgedragen (en geheim gehouden) en zo ontwikkelde Disaronno. Sinds 1947 is de verkoop van Disaronno explosief toegenomen door de export naar diverse landen. Het is een heerlijke afterdinner likeur die op smaak is gebracht met verfijnde amandelen en aangevuld wordt door subtiele hints zoals zoete vanille en andere kruiden.
5.00

Tia Maria
Het originele recept van Tia Maria werd in de jaren ’50 van de 20e eeuw teruggevonden door Dr. Kenneth Leigh Evans, die de likeur in productie nam en op de markt bracht. TIA MARIA is een exotische infusie van natuurlijke vanille en de beste, perfect gebrande verse koffie. Het geheel wordt gecompleteerd met een vleugje Jamaicaanse rum. De rijke koperen en gouden amberkleurige tonen gaan over in een betoverend boeket en maken Tia Maria tot een ideaal digestief.
5.00

Vaccari Sambuca
Vaccari Sambuca is een heldere sambuca uit Italië met een verrassende anijs smaak. Deze sambuca wordt gemaakt met het zeer exclusieve en moeilijk verkrijgbare Chinese steranijs. Deze speciale steranijs staat bekend om zijn overweldigende sterke anijs smaak en aroma. De kwaliteit van Vaccari Sambuca komt tot uitdrukking in de karakteristieke verpakking en wordt traditioneel puur gedronken met drie koffiebonen om geluk te brengen.
5.00

Baileys Irish Cream
De whiskey in Baileys bewaart de verse Ierse room op natuurlijke wijzen. Samen met cacao en vanille als finishing touch creëren ze een smaak sensatie om van te genieten. Serveeradvies: Baileys Original kan puur gedronken of on the rocks.
5.00 
E-mailen
Bellen
Map
Info